Vad är Bostad Först?

Bostad Först är en metod för att stödja människor att ta sig ur hemlöshet. Med Bostad Först ges du chansen att hyra en egen lägenhet bland andra hyresgäster och få skräddarsytt stöd anpassat efter dina specifika behov. Målet med Bostad Först är att du ska kunna bo kvar i lägenheten under samma villkor som övriga hyresgäster, genom att följa hyreslagen. 


Hur får man en Bostad Först-lägenhet?

Bostad Först erbjuds via socialtjänsten, kommunen. För att ansöka om en Bostad Först-lägenhet kan du besöka eller ringa din lokala socialtjänst i din hemkommun för att få information om bostadshjälp och anmäla ditt intresse för Bostad Först. Inte alla kommuner arbetar enligt Bostad Först-modellen, men införandet har ökat runt om i landet. Du kan också söka efter andra organisationer i din kommun som arbetar med Bostad Först för att få mer information om hur programmet fungerar och få hjälp vidare.


Vem får Bostad Först?

Bostad Först erbjuds till personer som saknar permanent bostad och behöver stöd från socialtjänsten för att kunna få en egen lägenhet och stabilisera sin livssituation.


Stadsmissionen

Stadsmissionen finns i Stockholm, Göteborg, Skåne, Uppsala, Linköping, Västerås, Kalmar, Eskilstuna, Nyköping, Umeå och Örebro. Hos oss kan du få både akut hjälp och stöd över längre tid. Vi finns här för dig som vill vara en del av en gemenskap, få en bit mat, en värmande kopp kaffe eller delta i någon av våra verksamheter.

Stadsmissionens Bostad Först

Stadsmissionen erbjuder Bostad Först i fem olika städer. Du kan kontakta din lokala Stadsmission för att ställa frågor om Bostad Först genom att besöka deras hemsida. Läs mer


Dela sidan:
Publicerad: 11 juli, 2024

Vill du ställa frågor?

Karin Gamble, administratör
0732- 31 84 87
info@bostadforst.se

>
Vägen till Bostad Först